NOTÍCIES

[ED]BUILDING dinamitza el Pla Educatiu d’Entorn del Vendrell

10 de FEBRER de 2020

El passat mes de novembre, per encàrrec de l’Ajuntament del Vendrell, [ED]BUILDING va iniciar un procés de diagnòstic en aquest municipi en relació al seu Pla Educatiu d’Entorn.

Aquest procés té per objectiu identificar els eixos estratègics de treball a desenvolupar pels diferents actors que conformen l’ecosistema educatiu al municipi del Vendrell. Aquesta identificació ha de portar als agents educatius locals a elaborar un programa de treball conjunt per als propers anys.

De les conclusions que se’n van desprendre de la primera sessió de treball, s’ha desplegat un cicle de sessions formatives i un pla d’acció destinat a totes les entitats del municipi. Els objectius específics d’aquesta acció són:

 

 • Fer del poble un espai educador, inclusiu, agradable i segur per als infants.
 • Garantir-ne l’èxit educatiu.
 • Integrar els diferents actors protagonistes de l’acció educativa al municipi.
Les formacions estan dirigides per Isabel Custodio, formadora d'[ED]BUILDING, psicòloga especialista en processos de canvi en organitzacions.
 
En aquest moment estem en ple procés i qualsevol entitat del Vendrell està a temps d’integrar-se en aquesta acció impulsada pel seu Ajuntament.
 
Calendari de les sessions:
 • Divendres 29 de novembre 2019: Identificació d’eixos, expectatives i recorregut de treball local. Definició d’objectius. Biblioteca Terra Baixa de 18 a 20:00h.
 • Dimarts 4 de febrer 2020: convocatòria adreçada a les persones assistents de la 1a trobada. De 17-19 h al Centre Cívic l’Estació. Trobada prèvia per reflexionar sobre la participació de les famílies.
 • Dimarts 25 de febrer 2020: Trobada a la qual hem de portar una entitat amiga i on avançarem amb el programa Connecta’t al PEE. De 17 a 20,30 h al Centre Cívic L’estació.
 • Dues darreres sessions abril i juny 2020 a concretar.

Més info i inscripcions: info@edbuilding.org i 658 955 403

 

Collbató acull la III Trobada de formadors d'[ED]BUILDING

18 de GENER de 2020

Professionals d’alta volada fent xarxa i treballant tot un dissabte intensament per seguir fent d'[ED]BUILDING un referent educatiu. Estem molt orgulloses de tots ells i elles!

Vint dels nostres 40 formadors, van assistir dissabte 18 de gener a la III Trobada de formadors d'[ED]BUILDING a Eada-Collbató.

Dins el Pla Estratègic que estem desplegant, i amb l’objectiu de donar un nou impuls a la nostra entitat i als col·laboradors/es que en formen part, enguany, la trobada de formadors i formadores ha tingut un caire molt especial.
 
I és que estem en un moment apassionant, recollint fruits d’allò que vam plantar. Un procés de més de 4 anys en el que els nostres col·laboradors han estat peça clau i els ho vam volem agrair amb un esdeveniment del que van sorgir nous reptes i projectes que seran decisius en la nova etapa que estrenem. Vam afavorir un espai on conviure durant unes hores, enfortir vincles i, inclús, endegar projectes que aviat veuran la llum en el marc de la nostra entitat.

La Jornada de Matemàtiques Manipulatives, una de les activitats d'[ED]BUILDING més ben valorades del 2019

30 de novembre de 2019

[ED]BUILDING, amb la col·laboració de WebQuestCat, va organitzar el passat 30 de novembre la seva 1ª Jornada de Matemàtiques Manipulatives

Adreçada a docents de primària i secundària, la jornada tenia com a objectiu primordial la generació d’idees i l’aprenentatge de recursos per fer de les mates una matèria divertida i motivadora.  Finalment, va ser això i molt més!

En Sergio Belmonte, ens va mostrar la relació directa entre màgia i matemàtiques i com aquests efectes de màgia, molt fàcils d’aprendre per als docents, poden ser de gran utilitat per explicar propietats, fórmules i altres continguts del currículum de mates al nostre alumnat.

Amb la Laura Morera, vam conèixer un munt de jocs de taula per a totes les edats molt adients per practicar les matemàtiques a través de dinàmiques engrescadores i motivadores sempre amb la vista posada en l’aprenentatge. També va donar pautes als docents per posar-los en pràctica a les seves aules.

Els materials de sempre van arribar de la mà del Manel Martínez. Què pot tenir de fascinant un estoig de pilotes de tennis? Què hi amaga? El Manel, un profe increïble, ens va explicar això i molt més d’una forma divertida amb objectes quotidians com cordes, pilotes, llegums…

I els tallers finals van córrer a càrrec d’en Sebastià Capella amb experiències d’èxit com el MatiPrat o la Fira de les Matemàtiques i de n’Eugeni Castaño, un mestre de primària que ens va sorprendre amb un Escape Room que ens va deixar ganes de més!

Tot plegat, ha deixat una de les millors valoracions de les nostres activitats del 2019, i és que, com veieu, les cares parlen per si soles. Gràcies als profes que vau venir des de Lleida, Guissona, Palafrugell, Premià, Sant Quirze, Castellar, Barcelona i Sant Cugat… Amb aquest resultat, qui diu que no a organitzar la següent??? Som-hi!!!

Si t’ho vas perdre i vols saber-ne més et convidem a:

– Escoltar aquest podcast del nostre programa #ViureEducant amb en Sergio Belmonte sobre màgia i mates.

– Llegir més sobre la jornada aquí.

500 assistents i moltes experiències inoblidables al II Congrés Internacional en Neuroeducació

4 d’Octubre de 2019

[ED]BUILDING aposta per les noves tendències en educació amb base científica corroborada, per això vam col·laborar en el II Congrés Internacional en Neuroeducació dels passats 25 i 26 d’Octubre a Barcelona.

Més de 500 persones del sector educatiu entre docents, educadores, educadores social, pedagogues, psicopedagogues, psicòlogues i altres professionals interessats en les tendències actuals d’innovació en el món educatiu, van viure un congrés extraordinari a La Salle Bonanova organitzat per l’Institut de Desenvolupament Professional de la UB.

BRAIN TALKS (conferències) de caràcter molt pràctic, amb ponents internacionals i de referència, i amb una base científica corroborada.

BRAIN WORKS (tallers) dels quals destaquem el realitzat per les companyes d’Innatria Education Iolanda Nieves, Núria Tomàs i Noemí Royes (Directora Pedagògica d'[ED]BUILDING) en el qual, a través de diferents dinàmiques, vam descobrir alguns dels misteris del llenguatge lligats a les funcions executives (FE). Què té a veure la comunicació amb les FE? Què passa al cervell quan ens comuniquem? És possible no comunicar? Quin impacte té el llenguatge en el cervell que aprèn? Comuniquem amb el cor? Prenem decisions quan ens comuniquem? Escoltar és comunicar? El desenvolupament de les FE millora la nostra capacitat de comunicació?

Si et vas perdre el Congrés i vols aprofundir en aquesta disciplina et convidem a llegir els diferents articles dels nostres col·laboradors en relació a la Neuroeducació: 

#CEREBROSCENCIA, BREVES APORTES NEUROCIENTÍFICOS PARA ENTENDER LA ADOLESCENCIA

¿CÓMO AYUDA EL CEREBRO A EDUCAR LA ATENCIÓN?

LAS FUNCIONES EJECUTIVAS COMO PILAR FUNDAMENTAL DEL SER HUMANO Y SU DESARROLLO DESDE LA INFANCIA

 

Profes, ho heu tornat a fer!

3 d’Octubre de 2019

El passat mes de juliol obríem inscripcions per al nostre curs de preparació a oposicions al Cos Docent de la Generalitat i hem exhaurit totes les places!* Dissabte 5 d’octubre 50 docents, entre professors i professores de secundària i mestres d’Educació Infantil i Primària, donen inici al curs de preparació de la mà dels millors formadors d'[ED]BUILDING. Així que, profes, un any més, ho heu tornat a fer. Ens heu confiat un dels reptes més importants de les vostres vides i serà un plaer acompanyar-vos-hi! Nosaltres ja estem a punt! Ens enlairem!

* Sentim no haver pogut donar resposta a totes les peticions d’aspirants que s’hi han volgut inscriure, però en el nostre ànim no està obrir grups “a demanda” sinó donar el millor servei i l’atenció més personalitzada possible en grups reduïts i amb els formadors de la nostra entitat, professionals altament qualificats per a aquesta comesa i de la nostra total confiança. En pocs dies obrirem matrícula per a un nou curs de preparació de cara al 2020-2021 per a aquests aspirants (especialitats EI i PRIM) que enguany han quedat fora. Més info al 658 955 403 o a info@edbuilding.org

Noves cares, noves formacions, nous temps per a [ED]BUILDING!

3 d’Octubre de 2019

Hem fet alguns canvis a ED]BUILDING que suposaran un  salt qualitatiu tant a nivell organitzatiu com pedagògic que creiem que us agradarà saber:
Mantenim els nostres  col·laboradors de sempre (que tan bona acollida tenen cada cop que anem per les escoles) i n’hem incorporat de nous. Amb ells podrem  aprofundir en les temàtiques que ja hem treballat fins ara i també abordar-ne de noves com:
 • Les altes capacitats
 • L’impacte del llenguatge dels adults en els infants
 • L’aprenentatge intergeneracional
 • La perspectiva de gènere en tots els àmbits
 • L’aprenentatge al llarg de la vida
 • L’aplicació de la neuroeducació en l’àmbit familiar

A efectes pràctics, també ens hem dotat de  noves eines de gestió i logística que ens permetran donar una resposta molt més àgil a les demandes dels nostres clients.

A més a més, comptem amb una nova peça clau a l’equip humà, l’Anna Martínez, experta en comunicació i persona altament compromesa amb el fet educatiu. L’Anna, que entra a l’equip com a Directora Adjunta, ve a donar resposta a una preocupació per part de l’equip directiu per donar la millor atenció possible als nostres usuaris i col·laboradors, fer-vos més partícips del que es cuina a [ED]BUILDING i reforçar la comunicació i el vincle que teniu amb la nostra entitat.

 
Amb tot plegat estem segures que aquest curs podrem confegir una proposta formativa molt atractiva i gaudir de nou amb vosaltres, com ho venim fent des de fa ja tres anys!

 

Inaugurem 4ª temporada als mitjans de comunicació

1 de Setembre de 2019

Un curs més 3 dels mitjans més influents en els seus àmbits han seguit confiant en nosaltres per publicar-hi articles i entrevistes dels nostres col·laboradors a les seves respectives seccions d’educació:
 
INED21Un dels mitjans digitals més importants i influents en educació a nivell mundial en llengua espanyola i amb més de 20 articles [ED]BUILDING publicats dels nostres experts des de setembre de 2016. Publicacions d’autors de renom, d’alt nivell i molt recomanables si ets un professional de l’educació.
 
Sant Cugat Magazine – Revista local impresa on tenim secció pròpia d’educació des d’abril 2016 amb articles d’opinió dels nostres col·laboradors sobre temes d’interès general per a famílies i educadors, especialment si ets de Sant Cugat del Vallès.
 
Cugat Mèdia – Televisió, Ràdio i reportatges online a Sant Cugat del Vallès. Ens trobaràs al seu especial ‘Tornada a l’Escola’ que està a punt de sortir a la llum i també ens pots escoltar els dilluns a les 11h a la nostra secció ‘Viure Educant’ amb entrevistes a professionals rellevants del món educatiu sobre temes innovadors i de màxima actualitat.
 
… i molt més al nostre [ED]BLOC!
 
 

Alguns dels nostres aspirants, entre les millor notes d’opos de tot Catalunya

1 d’Agost de 2019

Hi ha notícies que et fan venir un calfred d’emoció, i és que hem treballat dur tots plegats perquè això passés. Mestres! Estem molt orgullosos de tots vosaltres! De tots i totes, hagi anat com hagi anat!

El passat mes d’octubre 45 mestres van posar un dels majors reptes de la seva vida en les nostres mans i tot l’equip d’[ED]BUILDING ens el vam fer nostre. L’esforç ha donat fruits i avui podem dir que entre els nostres estimats alumnes d’opos hi ha un gran nombre d’aprovats i molts d’ells i elles amb notes brillants en les proves que tot just han finalitzat.

Felicitem especialment la Paula Pujol Juscafresa, que amb un 10 a la defensa, un 9 al supòsit pràctic, un 9,25 al tema, i amb una mitja final de 9,54 estem parlant d’una de les millors notes de tot Catalunya! Immensa Paula!!!!! Enhorabona i gràcies per escollir-nos!!!

Aprofitem per posar de relleu la tasca ingent dels dos tutors Oriol Castellví i Núria Mora, per la seva implicació i professionalitat. Sou grans i dona gust treballar amb vosaltres!!!

També destacar la feina (im-pres-cin-di-ble) de les profes dels dos monogràfics d’habilitats Isabel Custodio i Aura Costa que han ajudat els aspirants a desplegar tot el seu potencial davant del tribunal.

I amb aquesta bona notícia que ens ha deixat un somriure immens i moooooltes ganes de seguir treballant per a les famílies i docents d’aquest país, us volem desitjar unes bones i merescudes vacances a tothom! A reveure amb més força i motivació que mai!!! ☺️

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tinguis la millor experiència com a usuari. Si continues navegant donaràs el teu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies

Pin It on Pinterest